Førskolebørn (0- 6 år)
 

Førskolebørn (0- 6 år)

De pædagogiske læreplaner, som børnehaverne siden 2004 har været forpligtet på at formulere, indeholder et punkt, der hedder "kulturelle udtryksformer og værdier". Mange børnehaver anfører under dette punkt, at de ønsker at lære børnene om "årstider, højtider og traditioner".  

Påskeblomst

et forløb om påsken i børnehave og kirke

Nærværende oplæg indeholder ideer til et forløb om påsken i børnehaven, der begynder med at man sammen med børnene finder ud af, hvad påsken er. Man kan fortsætte med at snakke om gamle skikke i forbindelse med påsken, og finde planter i naturen, der har med påske at gøre. Sammen med børnene kan man klippe og lave påskepynt og tilberede påskemad, bl.a. ved hjælp af det, man finder i naturen. Hvis det ønskes, kan man også aftale en dag, hvor man går i den lokale kirke, og holder påskegudstjeneste eller får præsten til at fortælle, hvorfor man fejrer påske.

Læs hele projektet her


I al sin glans

et forløb om pinsen i børnehave og kirke

Nærværende oplæg indeholder ideer til et forløb om pinsen i børnehaven, der begynder med at man sammen med børnene finder ud af, hvad pinsen er. Man kan fortsætte med at snakke om gamle skikke i forbindelse med pinsen, og finde ting i naturen, der har med pinse at gøre. Sammen med børnene kan man lave pynt til pinse og tilberede mad, bl.a. ved hjælp af det, man finder i naturen. Hvis det ønskes, kan man også aftale en dag, hvor man går i den lokale kirke, og holder pinsegudstjeneste eller får præsten til at fortælle, hvorfor man fejrer pinse.

Forløbet kan med fordel placeres i maj eller juni, alt efter hvornår pinsen falder

Læs hele projektet her


Marken er mejet

et forløb om høsten i børnehave og kirke

Nærværende oplæg indeholder ideer til et forløb om høsten i børnehaven, der begynder med at man sammen med børnene finder ud af, hvad høsten er, derpå begiver sig ud i naturen for at opleve høsten, og indsamle forskellige ting, der har med høsten at gøre. I børnehaven forbereder man sammen en høstfest, hvor man bager og sylter og pynter med nogle af de ting, man har indsamlet. Hvis det ønskes kan man også aftale en dag, hvor man går til høstgudstjeneste i den lokale kirke.

Forløbet kan med fordel placeres i august- september, hvor høsten som regel er i fuld gang, eller i færd med at blive afsluttet. Da de fleste kirker holder høstgudstjenester i løbet af september, vil børnene måske kunne opleve, at kirkerne er pyntet med nogle af markens afgrøder, hvis de besøger kirken på det tidspunkt.

Læs hele projektet her

 
Det Religionspædagogiske Sekretariat i Ribe Stift - Puggaardsgade 3 A - 6760 Ribe - Tlf. 76 14 90 15